Χαρακτηριστικά κομπιούτερ για φρουτακια

Πέρα απ τα κλασικά μηχανήματα φρουτακια που υπάρχουν (και υπήρχαν ανέκαθεν) στα καζινο και παλαιότερα στα μαγαζιά με τα ηλεκτρονικά και τα μπιλιάρδα, πλέον σας δίνετε η δυνατότητα να τα παίξετε απ το δικό σας κομπιούτερ ή ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τι προγράμματα χρειάζονται και ποια τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αρκετά για να μπορέσετε να παίξετε παιχνίδια φρουτακια στο κομπιούτερ ή στο laptop σας;

Το πρόγραμμα Adobe Flash Player

Για να σας δοθεί η δυνατότητα να παίξετε φρουτακια στο κομπιούτερ χρειάζεστε έναν υπολογιστή που να έχει εγκατεστημένο το πρόγραμμα Flash της εταιρείας Adobe. Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν, είναι πολύ ασφαλές και προσφέρει υπηρεσίες animation και βίντεο. Το Flash είναι απ' τα πιο διαδεδομένα προγράμματα στο ιντερνετ και όλα τα φρουτακια που μπορείτε να παίξετε στο διαδίκτυο είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν σε αυτό.

o flash της εταιρείας adobe

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Από άποψη ταχύτητας και γενικών τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να έχει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής για να υποστηρίξει την εφαρμογή Flash της Adobe δεν είναι πολύ απαιτητικά αλλά εννοείται ότι όσο πιο καλό κομπιούτερ έχετε τόσο πιο καλά θα τρέξει και η εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση τα ελάχιστα συνιστώμενα χαρακτηριστικά είναι ένας μονοπύρινος επεξεργαστής με γύρω στα 500mz επεξεργαστική δύναμη, 128ΜΒ μνήμης RAM, και γύρο στα 50ΜΒ χώρου στο δίσκο σας. Αυτά είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν τα περισσότερα καζινο software της αγοράς. Ενοείται βέβαια ότι όσο πιο καλό είναι το κομπιούτερ σας τόσο καλύτερα θα μπορέσετε να ευχαριστηθείτε τα παιχνιδια φρουτακια.

Η δοκιμή μας

Εμείς δοκιμάσαμε μερικά φρουτάκια (παλιά και καινούρια, απλά και πολύπλοκα) σε υπολογιστές που λειτουργούν με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω και δε μείναμε πλήρως ευχαριστημένοι από την εμπειρία! Η επίδοση του υπολογιστή ήταν σχετικά αργή με διαστήματα όπου τα σύμβολα δε κυλούσαν σε κανονικούς ρυθμούς και οποιοδήποτε extra βίντεο ή animation είχε κάποια σχετική καθυστέρηση και μια δυσκολία να αναπαραχθεί. Εμείς θα λέγαμε ότι ναι μεν είναι δυνατόν να παίξετε φρουτακια σε μηχανήματα με τις παραπάνω προδιαγραφές άλλα χρειάζεστε τουλάχιστον τα διπλάσια (για να μη πούμε τριπλάσια) νούμερα για να παίξετε τα παιχνίδια όπως τα σχεδίασαν οι κατασκευαστές τους. Δηλαδή: διπύρηνος επεξεργαστής γύρο στο 1gz,  1GB μνήμη RAM και μερικά gigabyte χώρο διαθέσιμα στο σκληρό σας.

Χαρακτηριστικά οθόνης

Κάθε οθόνη είναι κατασκευασμένη απο πολλά pixels που είναι μικροσκοπικά τετραγωνάκια που σχηματίζουν όλες τις εικόνες (κινούμενες και μή) που βλέπετε στην οθόνη σας. Ελάχιστη ανάλυση οθόνης ορίζετε γύρο στα 800x600 pixels γιατί αλλιώς τα φρουτακια καζινο θα καλύπτουν μεγαλύτερη περιοχή απ την οθόνη και θα χρειαστεί ο χρήστης να χρησιμοποιεί τις μπάρες για να "κουνάει" (scroll) την οθόνη αριστερά δεξιά ή πάνω, κάτω ώστε να δει τα μέρη της που δε χωράνε τα pixel που αναφέραμε.

Διαβάστε αναλύσεις και περιγραφές για τα πιο δημοφιλή παιχνιδια φρουτακια που μπορείτε να βρείτε στα καλύτερα καζινο.